Nu we het einde van een nieuw jaar naderen en beginnen na te denken over wat het volgende jaar in petto heeft, is het logisch om ook na te denken over de komende trends op het gebied van grafisch ontwerp. Wat zal populair zijn in 2023? Wat moet je weten om de curve voor te blijven?

Hieronder hebben we drie trends opgesomd waarvan we denken dat ze het komende jaar groot zullen zijn. Lees verder voor meer informatie!

Bloemen- en botanische ontwerpen

Florale en botanische ontwerpen zijn al een tijdje populair, en ze vertonen geen tekenen van verval in 2023. Sterker nog, met de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en milieubewustzijn kunnen we het komende jaar nog meer van dit soort ontwerpen verwachten.

Wat maakt florale en botanische ontwerpen zo populair? Ze hebben iets nostalgisch en troostends. Ze herinneren ons aan eenvoudigere tijden, en ze kunnen een vleugje elegantie en verfijning toevoegen aan elk ontwerp. Bovendien zijn ze perfect om een vleugje natuur toe te voegen aan elke omgeving.

Als u een florale of botanische flair wilt toevoegen aan uw ontwerpen voor 2023, overweeg dan het gebruik van organische vormen, patronen en texturen. En wees niet bang om te experimenteren met kleur – dit is een trend waarin gedurfde en felle tinten gemakkelijk passen.

Matte en verlopende kleuren

Matte en zachtgekleurde kleuren blijven populair in 2023. Dit type kleurenpalet wordt vaak geassocieerd met minimalisme en ingetogen elegantie. Het kan ook kalmerend en ontspannend zijn, perfect voor een tijd waarin de wereld voelt alsof hij een beetje te snel draait.

Een andere trend die naar verwachting zal aanhouden is het gebruik van kleurverlopen. Bij een kleurverloop worden twee of meer kleuren met elkaar gemengd, vaak op een vloeiende, naadloze manier. Dit kan visuele interesse en diepte toevoegen aan een ontwerp. Kleurverlopen kunnen ook worden gebruikt om een organisch gevoel te creëren, alsof het ontwerp groeit of evolueert.

3D visuele effecten

In de loop van de tijd zijn 3D-visuele effecten steeds populairder geworden. Tijdens het ontwerpen van je grafische ontwerpen kun je hier veel mee uithalen. Denk aan lay-outs en afbeeldingen die lijken te bewegen of diepte weerspiegelen.

Het gebruik van 3D-visuele effecten kan je ontwerp net dat beetje extra geven, waardoor het opvalt en er modern uitziet. Je kunt hierbij variëren met verschillende soorten effecten, afhankelijk van het thema of de boodschap die je wilt overbrengen. Hou er rekening mee dat 3D-effecten niet altijd even geschikt zijn voor alle ontwerpen: soms is eenvoud juist het meest elegante.

Unieke typografische stijlen

Ben jij op zoek naar een manier om je grafische ontwerpen dit jaar te verlevendigen? Unieke typografische stijlen zijn een geweldige manier om je ontwerpen op te fleuren en uniek te maken. Typografie is een krachtig wapen als het gaat om de kernboodschap van je ontwerp.

Het goede nieuws is dat er veel verschillende typografische stijlen zijn waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij aan expressieve schreefloze of gestileerde lettertypes, oude-schoolgeletterde lettertypes of zelfs monsterachtige lettertypes met vervormingen en unieke details. Het is helemaal aan jou wat voor stijl voorkomt in je ontwerp.

Of je nu voor vintage lettertypen gaat of voor moderne minimalistische lettertypen, de belangrijkste regel is om consistent te blijven in je keuze van lettertypen. Kies één of twee verschillende soorten, waardoor er duidelijkheid ontstaat in je ontwerp.

Minimale illustraties

Minimale illustraties zijn ook in 2023 een must. Minimale illustraties zijn precies wat ze suggereren – minimalistische, strakke en schone afbeeldingen. Minimalistische designelementen hebben de neiging om een krachtige uitstraling te hebben en bieden een veelzijdig palet dat ontwerpers kan helpen om krachtige verhalen te vertellen zonder dat er overbelading optreedt.

Veel ontwerpers gebruiken minimale lijnen om hun verhalen te vertellen. Dit kan worden gedaan met eenvoudige kleuren, vormen en abstracte patronen die samenwerken om iets esthetisch aantrekkelijks te creëren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je minimale illustraties zo eenvoudig mogelijk houdt als je deze trend wilt gebruiken. Te veel details kunnen de aandacht van het publiek afleiden en alle focus naar het geheel toe verplaatsen.

Futuristische ontwerpen

Futuristische ontwerpen hebben het in 2023 helemaal voor het zeggen. Geïnspireerd door de ruimtevaart, robotica en opkomende technologieën staat deze trend voor het denken aan de toekomst.

Het is eenvoudig om toe te passen met gebruik van elektronische kleuren, futuristische thema’s, ruimtevaartpatronen, robots en geometrische objecten. Wat betreft typografie is eenvoudig beter – minimaal en strak met kleine lettertypes die vaak met een metallic of reflecterend laminaat zijn bedekt.

Omdat futuristische ontwerpen over innovatie en technologische vooruitgang gaan, wordt dit meestal omarmd door merken die verband houden met technologie, wetenschap of futuristische producten. Dit is een geweldige manier om je bedrijf op te laten vallen als je iets bijzonders te bieden hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.